Bienvenue sur le blog

Pour ajouter un commentaire, click sur l'heure du message

Pour consulter les commentaires, click dans les archives du blog sur le message choisi (1 page = 1 message) et le ou les commentaires apparaissent au dessous du message ;-)

samedi 15 mai 2010

15/05/2010 – 00h00 – Positie 36° 00 56 N – 5° 43 34 W

Gisteren hebben we Cadiz verlaten, met een westenwind van 20 knopen. Richting naar het zuiden gaan we rustig verder langs de mooie kust.

Cap Trafalgar in zicht, het doet me denken aan de bekende zeeslag van 1805, welke zich voordeed Frankrijk-Spanje tegen het Britse vloot, aangevoerd vice admiraal Horatio Nelson.
Deze laatste heeft hierbij het leven gelaten op de Victory. Een driemaster, met drie bruggen, die ik vorig jaar bezocht heb te Portsmouth aan de zuidkust van Engeland, recht tegenover het eiland Wight aan de oosterlijke zijde van Solent. Het schip dat ik bezocht heb bevindt zich in een perfecte -waardige staat, dat ik dit bezoek kan aanbevelen aan ieder.

Middernacht, wij naderen de omgeving van de Straat van Gibraltar. Wij oriënteren ons op de vuurtoren van Tarifa om zo de zandbanken te vermijden. Wij gaan hard, surfen voor de wind aan 8 knopen enkel met genua. Zoals voorpeld zouden we 2 tot 3 knopen krijgen, lol...Net na de baai van Algeciras, toont ons een mooi tafereel. De rots van Gibraltar rijkt zich uit, zoals een troon van een keizer. Het meest zuiderlijke punt van Europa, hier is een scheiding van 7 mijl tussen Europa-Marokko wat wij bij nacht mogen beschouwen.

Zonsopgang, wat een prachtig beeld, wij naderen Puerto Banus, men kan dit het kleine Spaanse Cannes noemen. Deze baai bevindt zich nabij Marbella. Om negen uur verwelkomt ons dit luxueuze
haven. Luxe yachten, Ferrari's, sport wagens en winkels met de grootste namen trekken de aandacht van een groot publiek

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Commentaires :