Bienvenue sur le blog

Pour ajouter un commentaire, click sur l'heure du message

Pour consulter les commentaires, click dans les archives du blog sur le message choisi (1 page = 1 message) et le ou les commentaires apparaissent au dessous du message ;-)

dimanche 2 mai 2010

Logbook 26/04/2010

26/04/10 rond 1.30u, Christian en Peter A arriveren aan dit eiland, het Mekka van de zeilers

Overstag, 20 knopen scherp aan de wind, GZ en Genua gereefd en we dalen verder naar Cap de la Hague. Opkomende dichte mist, bij de tweede oversteek van het kanaal. Door de weersomstandigheden, verdubbelen we de wacht. Ik ben van wacht met Peter B van 2.00u tot 6.00u. Het is bitter koud en de vermoeidheid treed in.

Gelukkig dat de maaltijden van de vrouwen ons overheerlijk smaken met speciale dank aan Wendy, het nichtje van Peter B, voor haar coq au vin.

Ondanks de vermoeidheid, is de sfeer altijd super.

Om de cap de la Hague toch voorbij te geraken met de stroming mee, schakelen we de motor aan en we passeren die om 17.00u. We hebben reeds 250 mijl over het water gevaren.

Het is onze laatste kans om eens te smssen.

Ik vraag nog eens een laatste weerbericht aan Philippe en Fabrice om ons navigatieplan te construeren voor de golf van Biscay. Geen storm in het vooruitzicht, maar een anticycloon zal ons geen goede wind brengen. We nemen de blutsen met de builen.

We zetten onze koers verder op hoogte van de Kanaaleilanden.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Commentaires :