Bienvenue sur le blog

Pour ajouter un commentaire, click sur l'heure du message

Pour consulter les commentaires, click dans les archives du blog sur le message choisi (1 page = 1 message) et le ou les commentaires apparaissent au dessous du message ;-)

mercredi 5 mai 2010

4/05/2010 – Povoa de Varzim 41° 22 27 N – 8° 45 89 O

We ontscheepten om 11.00u en beslisten om naar Povoa de Varzim te varen, een twintigtal mijl verder naar het zuiden in plaats van naar Lexoes te gaan waar we tot vrijdag moeten wachten voor de aflossing van de crew.

De lucht is hemelsblauw maar de wind is fris...... want hij komt uit het noorden. Je moet weten dat in deze periode de « Nordeste » wakker wordt om 11.00u om te gaan slapen rond middernacht. Hij waait steeds tussen 20 en 25 knopen en is het resultaat van het hogedrukgebied van de Azoren (draait in wijzerzin)

We moeten snel de zeilen verminderen, inderdaad, Eole geraakt opgewonden en haalt pieken van 30 en zelfs 35 knopen. We surfen op de deining van 2 tot 3 meter en Mrs Good Tower verbrak haar record. Jaja.... 10,2 knopen..... wie kan beter met een Bavaria. De bemanning is gelukkig.... we komen praktisch nooit onder de 7 knopen..... en komen aan om 14.00u.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Commentaires :