Bienvenue sur le blog

Pour ajouter un commentaire, click sur l'heure du message

Pour consulter les commentaires, click dans les archives du blog sur le message choisi (1 page = 1 message) et le ou les commentaires apparaissent au dessous du message ;-)

lundi 10 mai 2010

Logbook – 9/05/2010 – 00h00' Positie 47° 37 35 N – 8° 55 87 W

Tijdens de nacht, laveren we niet ver van de kusten van Aveiro, om geen zware zee te hebben, door Eole gevormd omdat hij in vorm is. Hij laat zich soms gaan tot 30 knopen.

2.00u, Ik maak me klaar voor de wacht, de zwaarste keer omdat de kledij koud en nat is. Brrr, ik heb nog altijd kippenvel. Het schijnt dat dit ook zeilen is.... hahaha

5.30u, Eole verandert van richting. Hij komt nu uit het westen, we varen 6 knopen op onze grondlijn, cap 197°

Peter heeft een zeer persoonlijk contact gehad met een zwaluw. Bij schemering heeft zij zich drie kwartier genesteld op zijn knie om te bekomen. Daarna is ze op de achterste lijn gaan zitten.

De zon ontwaakt zich eindelijk en nestelt zich tussen de cumulus. De vormen van deze wolken spreekt de verbeelding van iedereen aan. Chris ziet zelfs een hondje....... zou het het zijne zijn ?

We smaken de nieuwe gastronomische keuken van Dina. Hot dogs, we aanbidden ze.....

Sièsta, lezen, muziek, vissen, bijwerken van uw lievelingsblog, dat zijn onze bezigheden van de dag.

20.00u, tijdens de voorbereiding van het avondmaal op basis van tonijn, vraagt Peter mij of het blik al geopend is, omdat hij een vis aan de haak heeft. We kunnen het niet geloven....... een fantastiche makreel van derdig centimeter vecht tot zijn laatste snik om zich te bevrijden. Een kwartiertje was genoeg voor Peter om het gevecht te winnen. Niet echt gelijkopgaand, ben ik van overtuigd.

21.00u, de makreelfilets liggen al op de borden van de hongerige bemanning. Ze waren vergezeld van pasta, tomatensaus, ajuin, look, pesto, room...... parmesan kaas en vino de la barca

Wij bedanken Peter (A) hiervoor voor het achterlaten van zijn vislijn.

We zetten de avond verder met lichte westenwind (5 tot 10 knopen).... met een fantastiche zonsondergang erbovenop.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Commentaires :